Bjørknes Privatskole tok kontakt med oss for et prosjekt der vi skulle lage en kort animert explainer til deres nye nettkurs, Nettstudier Pluss. Prosjektet hadde en åpen brief, med noen få knagger som blant annet fysiske milepæler og at det fortsatt var like fleksibelt som andre nettkurs. Etter at vi kastet noen idéer internt, bestemte vi oss for å fusjonere en tidslinje og en horisont — med et dryss av det hverdagslige på toppen.

Èn av scenene på ferdig storyboard

Èn av scenene på ferdig storyboard

Etter at manus hadde fått lov til å sprette litt i mellom begge parter, var det skissering som stod for tur. Vi utarbeidet et storyboard som visuelt beskrev hva som skulle skje med tilhørende stemme. Før vi sendte dette avgårde for godkjenning, produserte vi også en styleframe for å gi en pekepinne på hvordan sluttresultatet kom til å se ut.

Styleframe fra èn av scenene på ferdig storyboard

Styleframe fra èn av scenene på ferdig storyboard

Vi legger alltid av ekstra tid for diskusjoner og endringer i forarbeidet for å tilrettelegge for en prosess som gjør sluttresultatet så bra som mulig. Men ingen diskusjon og endringer her, kun tomler opp og high-fives. At noen forslag treffer helt hjem, er selvfølgelig gøy!

VisDev for søkeresultater

VisDev for søkeresultater

Med manus, storyboard og styleframes tilrettelagt og godkjent i sekken, hoppet vi til det ekstra gøyale: animasjonsfasen. Vi la inn bestilling til lydstudio, sendte over demoer av fortellerstemme til kunde, og justerte grafer og keyframes de neste to ukene. Når vi var kommet i mål, hadde vi fått en liten idé underveis. Vi skisserte frem et forslag til endring av outro der vi mente at Chat antageligvis var den beste oppfordringen til handling på slutten av videoen. Etter godkjenning, versjonering og underteksting (.srt) var vi i mål med et nok et spennende animasjonsprosjekt.

Takk Matthew, Belinda og Lise i Bjørknes Privatskole, for et kjempegøy samarbeid!

VisDev for alternativ outro

VisDev for alternativ outro